Online

Op afstand en onze ondersteuning? Dat kan!

Begeleiding bij onze praktijk kan ook plaatsvinden als je je (tijdelijk) te ver weg bevindt voor persoonlijk contact. Bijvoorbeeld als je als Nederlandse expat voor langere tijd in het buitenland woont. Het is vaak prettiger om gevoelens en gedachten in het Nederlands te bespreken. Of als je voor je werk of vakantie in het buitenland verblijft en de begeleiding wilt voortzetten. Maar ook als het onhandig voor je is naar de praktijk in Bavel te komen bijvoorbeeld vanwege werk of ziekte. Wij plannen online sessies met je in waarbij je een eigen, vertrouwde plek kan uitzoeken.

Online begeleiding is voor iedereen en alle klachten geschikt. Waar je ook ter wereld bent, behandeling kan plaatsvinden en voortgezet worden in je eigen taal op de plek waar je verblijft. Er wordt gewerkt vanuit persoonlijke kennis en ervaring.

Als je sessie zal plaatsvinden via beeldbellen, lees je hier hoe dat gaat:

- Een beeldbelgesprek vindt plaats via het beveiligde platform van Therapieland. Dit gaat het beste via de internetbrowsers Google Chrome, Opera en de nieuwste versie van Edge. Bij voorkeur gebruik je een laptop of desktop. Mocht dit niet lukken, dan bellen we je via Whatsapp op het (mobiele) telefoonnummer dat bij ons bekend is.

- Rond het afgesproken tijdstip open je je mailbox via een van de hierboven genoemde browsers op je laptop of desktop. Je krijgt via de mail, met afzender Therapieland, een uitnodiging voor een beeldbelgesprek met PsychologenPraktijk Tolakker. In de mail klik je op "Ga naar gesprek" om het gesprek te starten. Mocht dit niet (meteen) lukken dan zullen we je bellen. Het is dan ook raadzaam om je smartphone met voldoende opgeladen batterij bij de hand te hebben.

- Vervolgens kunnen je behandelaar en jijzelf elkaar zien en spreken. Wij adviseren je een rustige situatie te creëren met eventueel iets te drinken en aantekenbenodigdheden bij de hand. Het is prettig om gebruik te maken van een zo groot mogelijk beeld, bij voorkeur dus een desktop computer met een monitor of een laptop. Heb je dat niet ter beschikking, dan kan je natuurlijk je telefoon gebruiken. Het gesprek voeren met koptelefoon of oortjes kan prettiger zijn. Waar wij gebruik maken van EMDR, zullen wij zorgen het benodigde ook bij jou in beeld te krijgen en/of hoorbaar te maken. Hierbij is het van belang dat je achter een groot beeldscherm zit dus geen tablet of smartphone.

Onze ervaringen met beeldbellen en online begeleiding, ook voor EMDR, zijn positief!